Bauerfiend

« Natrag

Goleška 20, 10020 Zagreb

+385 1 6542 855

Posjetite našu web stranicu

O nama

Tvrtka BAUERFEIND d.o.o. osnovana je s 1929. godine kada je Bruno Bauerfeind u njemačkom gradu Zuelenrodi pokrenuo obiteljsku tvrtku specijaliziranu za proizvodnju medicinskih kompresivnih čarapa. Uslijed novonastale političke situacije u Istočnoj Njemačkoj 1949. godine, sin osnivača tvrtke Rudolf Bauerfeind s obitelji napušta Zeulenrodu i ponovno pokreće proizvodnju u Darmstadt-Eberstadtu. 1991. godine dogodio se povratak korijenima jer unuk osnivača tvrtke, sadašnji Predsjednik Uprave BAUERFEIND AG, prof. Hans B. Bauerfeind premješta sjedište tvrtke u Zenlenrodu i počinje transformirati tvrtku u multinacionalnu kompaniju. Tri godine poslije, 1994. u Zagrebu je osnovana mješovita njemačko-hrvatska „Medicus Matea“ specijalizirana za distribuciju i proizvodnju medicinskih proizvoda. Zatim, 1997. godine u Ljubljani je došlo do osnivanja slovenske podružnice tvrtke „Medicus Matea“ te 1999. godine u Bihaću djelatnost započinje i regionalni centar za Bosnu i Hercegovinu. Već 2001. godine matična kuća postaje sponzorom njemačke olimpijske vrste i počinje opskrbljivati njezine sportaše, sportske liječnike i fizioterapeute svojim pomagalima. Iduće godine Bauerfeind prerasta u dioničko društvo, a u godinama koje slijede u Zeulenrodi je izgrađen novi logistički centar i poslovna zgrada Uprave. 2003. godine osnovana je podružnica tvrtke „Medicus Matea“ u Skopju te se Bauerfeind AG postupno počinje širiti na područje bivše Jugoslavije preuzimajući većinske udjele u domicilnim tvrtkama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije.

Proizvodi i usluge

Antidekubitalni madraci

Antidekubitalni madraci

Originalan ROHO® madrac izrađen iz nazapaljivog neoprena.
Najučinkovitiji terapeutski madrac; prednosti prilikom uporabe i za medicinsko osoblje i za samog pacijenta.
Modularna izvedba – sastoji se od 4 sekcije dimenzija 51cm x 86 cm; prilagođen je dimenzijama standardnog bolničkog kreveta.
Jednostavan za čišćenje i uporabu.
Smanjuje mišićni umor; funkcionalan je kod bolova u donjem dijelu leđa.
Prilagodljiv je svim težinama tijela.
Težina: 14.4 kg.

Antidekubitalni jastuci

Antidekubitalni jastuci

Koristi jedinstveni AIR IN PLACE® način pozicioniranja natkoljenice za poboljšanje postranične stabilnosti i zaštite tkiva.

Kategorije: Rehabilitacija, A