BISTRA - Dom za starije
Mirka Štreka 18 , Gornja Bistra

BISTRA - Dom za starije

Županija: Grad Zagreb i Zagrebačka « Natrag

Mirka Štreka 18 , Gornja Bistra

01/ 3391 711, 01 /3391 744

099/733-5501, 099/7335 505

Posjetite našu web stranicu

Osnovni podaci
Osnivač: privatno
Ravnateljica: Snježana Filipović, dipl.soc.radnica
Početak rada: 2009.
Tip smještaja
Jednokrevetne sobe Dvokrevetne sobe Trokrevetne sobe Apartmani Stacionar/jedinica pojačane njege
Oblik smještaja
Trajni Privremeni i povremeni Probno stanovanje
Skrb i njega
Skrb o pokretnim osobama:
Skrb o nepokretnim osobama:
Skrb o psihički bolesnim osobama:
Skrb o osobama s demencijom/Alzheimerom:
Palijativna skrb:
Opremljenost i usluge doma
Zajedničke prostorije Dvorište/vrt Lift Knjižnica Fizioterapeut Frizer/pediker
Opremljenost soba
Balkon/terasa SOS - sustav TV Klima WC Kupaona Mogućnost vlastitog namještaja
O domu

Dom za starije osobe Bistra je dom prve kategorije, osnovan 2009. godine. Nalazi se na mirnoj lokaciji u prirodnom ambijentu i prekrasnom zelenom okruženju nedaleko od Zagreba, u Gornjoj Bistri, Mirka Štreka 18.

Dom raspolaže smještajnim kapacitetom za 98 korisnika s mogućnošću smještaja u prostranim, udobnim jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama opremljenim po visokim standardima. Dugogodišnji rad i iskustvo pomogli su nam prepoznati potrebe starijih osoba te kako ih poboljšati i upotpuniti. Boravkom u domu korisniku je osigurana kompletna zdravstvena njega, usluga fizikalne terapije i rehabilitacije, te kontinuirano praćenje zdravstvenog stanja od strane liječnika opće prakse i stručnih djelatnika.

Korisnicima je na raspolganju i korištenje slobodnog vremena prema vlastitim interesima i željama u sklopu rekreativnih, vjerskih sadržaja i raznih radionica u specijalno prilagođenim prostorijama. Slobodno vrijeme također mogu provoditi u velikoj prostoriji dnevnog boravka, knjižnici, čitaonici, caffe-baru ili šetnici.

Dodatne usluge mogu se koristiti u frizerskom i pedikerskom salonu. Sve usluge u domu provode se pod nadzorom velikog broja stručno osposobljenih djelatnika.

Također raspolažemo vlastitim sanitetskim vozilom za prijevoz naših štićenika unutar Hrvatske i po potrebi u inozemstvu.

Veselimo se što možemo najaviti početak rada Doma Zaprešić (Podružnice Doma Bistra). Dom Zaprešić namijenjen je smještaju osoba treće životne dobi koje zahtijevaju prvi stupanj zdravstvene njege, odnosno koje na odlazak u Dom motivira prije svega želja za druženjem, razvijanje novih prijateljstava te za koje odlazak u dom znači novi početak.

Naše stručno osoblje dati će najbolje od sebe kako bi bili partner i podrška korisnicima i omogućili im da i u starijoj životnoj dobi ne budu lišeni želja i ambicija.

Smještaj za 34 korisnika osiguravamo u prostranim i prilagođenim jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama te apartmanima. Dom je okružen zelenilom, u neposrednoj blizini Jelačićevih Novih dvora, konjičkog kluba te drugih potrebnih sadržaja.

Pogledajte još i ove domove za starije
Dom za starije PERIĆ
Dom za starije PERIĆ Zaprešić
Saznajte više
Dom za starije SV. ANDRIJA
Dom za starije SV. ANDRIJA Bjelovar
Saznajte više
Dom za starije JEŽDOVEC
Dom za starije JEŽDOVEC Lučko
Saznajte više
Dom za starije SESTRE MACE DOM
Dom za starije SESTRE MACE DOM Zaprešić - Pojatno
Saznajte više