Caritasova kuća “SV. KAMILO DE LELLIS” - Dom za starije
Kolodvorska ulica 123, 10 340 Vrbovec

Caritasova kuća “SV. KAMILO DE LELLIS” - Dom za starije

Županija: Grad Zagreb i Zagrebačka « Natrag

Kolodvorska ulica 123, 10 340 Vrbovec

01/2793-401, 01/2793-402

099/592-8409, 099/4372-816

Posjetite našu web stranicu

Osnovni podaci
Osnivač: Caritas Bjelovarsko-križevačke biskupije
Voditeljica doma: Stanka Oršolić
Početak rada: 1999.
Broj ležaja: 148
Tip smještaja
Jednokrevetne sobe Dvokrevetne sobe Trokrevetne sobe Apartmani Stacionar/jedinica pojačane njege
Oblik smještaja
Trajni Privremeni i povremeni Probno stanovanje
Skrb i njega
Skrb o pokretnim osobama:
Skrb o nepokretnim osobama:
Skrb o psihički bolesnim osobama:
Skrb o osobama s demencijom/Alzheimerom:
Palijativna skrb:Na upit
Opremljenost i usluge doma
Zajedničke prostorije Dvorište/vrt Lift Knjižnica Fizioterapeut Frizer/pediker
Opremljenost soba
Balkon/terasa WC Kupaona Mogućnost vlastitog namještaja
O domu

Caritasova Kuća za starije i nemoćne osobe „Sv. Kamilo de Lellis“ otvorena je 15. rujna 1999.godine uz blagoslov zagrebačkog nadbiskupa mons. Josipa Bozanića i pripadala je Caritasu Zagrebačke nadbiskupije. Osnutkom Bjelovarsko-križevačke biskupije 2010. godine, te Caritasa Bjelovarsko-križevačke biskupije, Kuća je od 28. siječnja 2011. godine pod okriljem Caritasa Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Temeljna djelatnost Caritasove kuće je pružanje izvaninstitucionalne socijalne skrbi – stalni smještaj starijih i nemoćnih: pokretnih, slabije pokretnih i nepokretnih osoba, osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije, a u kojoj borave i korisnici iz različitih centara za socijalnu skrb i umirovljeni svećenici Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Prostorni plan i arhitektura Caritasove kuće sa centralnom i gospodarskom zgradom te nizom od 9 stambenih jedinica i kapelicom posvećenoj sv. Kamilu de Lellisu čini skladno malo naselje s uređenim okolišem, velikim zelenim površinama ukrašenim cvijećem, povezanim kolnim putem i stazama za šetnju.

Smještajni kapacitet Kuće je za 148 osoba u 79 soba , raspoređenih unutar odjela za pojačanu njegu smještenog u centralnoj zgradi Kuće i u 9 stambenih jedinica predviđenih za stanovanje i za pojačanu njegu. U dvije stambene jedinice smještene su osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije koje se nastoji integrirati i uključiti u aktivnosti i događanja koja se provode na razini Kuće. Svim korisnicima i korisnicama je dostupna 24-satna zdravstvena njega i skrb koju provode medicinske sestre/tehničar, njegovatelji/ce, fizioterapeuti/kinje, liječnica opće medicine, dr. specijalistica psihijatrije, pedikerke i frizerka. Također je osiguran prijevoz do bolnice, ugovaranje specijalističkih pregleda, pratnja medicinskog osoblja, nabavka i podjela propisane medikamentozne terapije.

Osoblju Kuće raspoređeno po službama omogućena je permanentna formacija i edukacija kako bi korisnicima i korisnicama Kuće omogućili organiziranje i provođenje različitih aktivnosti: šetnja i boravak na zraku, rekreativne grupe i individualne vježbe, organiziranje duhovnih, društvenih i kulturnih sadržaja, izleti, hodočašća, duhovna i pastoralna skrb, radna terapija (likovna radionica, kreativna radionica, glazbena radionica, kreativna eko-radionica, dramsko-recitatorska grupa, knjižničarsko-čitalačka grupa, društvene igre, grupa dosjećanja), tribine, edukacije i stručna pomoć. U opskrbi i radu s korisnicima i korisnicama ostvarena je suradnja s volonterima/kama, lokalnim stanovništvom, osobama na stručnom osposobljavanju, izvršiteljima/cama rada za opće dobro, dobavljačima, članovima/cama udruga, srednjoškolcima/kama, donatorima/cama.

Za sve detaljnije informacije stojimo Vam na raspolaganju!
Obratite nam se s povjerenjem!
Voditeljica Kuće: s. Stanka Oršolić