PRIMUM - Dom za starije
Hrvatske nezavisnosti 166, 32000 Vukovar

PRIMUM - Dom za starije

Županija: Vukovarsko-srijemska « Natrag

Hrvatske nezavisnosti 166, 32000 Vukovar

032/412-966

091/3863-686

Posjetite našu web stranicu

Dom za starije PRIMUM
Osnovni podaci
Osnivač: privatno
Ravnateljica: Ivana Buday, oecc
Početak rada: 2003.
Broj ležaja: 20
Tip smještaja
Jednokrevetne sobe Dvokrevetne sobe Trokrevetne sobe Stacionar/jedinica pojačane njege
Oblik smještaja
Trajni Privremeni i povremeni Dnevni boravak u domu Probno stanovanje
Skrb i njega
Skrb o pokretnim osobama:
Skrb o nepokretnim osobama:
Skrb o psihički bolesnim osobama:
Skrb o osobama s demencijom/Alzheimerom:
Palijativna skrb:
Opremljenost i usluge doma
Opremljenost soba
O domu

Dom Primum osnovan je 2003. godine na početku kao Centar za pomoć i njegu, a nastavak je dugogodišnjeg iskustva i rada u pružanju zdravstvene njege gdje se uvidjela potreba za cjelovitom skrbi za starije, kao što je smještaj i usluge pomoći u kući.

Naša misija je pružiti visokokvalitetnu uslugu starijim i nemoćnim osobama, uvažavati sve njihove potrebe, osigurati im ugodan boravak, osjećaj sigurnosti, a želimo i da osjete  pažnju, toplinu i ljubaznost.

Dom ima kapacitet za 20 korisnika kojima je na raspolaganju smještaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

U našoj „maloj obitelji“  dobro prepoznajemo potrebe i mogućnosti svakog pojedinca, te imamo mogućnosti u potpunosti primijeniti individualni pristup, što smatramo najvećom prednošću.

Pružamo cjelovitu skrb koja uključuje uslugu stanovanja, brigu o prehrani, održavanje osobne higijene, brigu o zdravlju, nadzor medicinskog osoblja, održavanje životnog prostora, te organizaciju radnih aktivnosti i slobodnog vremena.

Korisnicima je osigurana 24-satna skrb i njega, koju pruža kvalitetno i stručno medicinsko i ostalo pomoćno osoblje, uz konzultacije odabranog obiteljskog  liječnika. Dom pruža korisnicima mogućnost frizerskih i pedikerskih usluga

Posebnost je i usluga palijativne skrbi, prilagođena korisnicima kojima je potreban intenzivniji nadzor i pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Skrbimo i za pacijente sa posebnim potrebama (oksigenoterapija, respirator, kanila, stome i sl.),  kao i za pacijente kojima je potrebna privremena ili trajna rehabilitacija nakon otpusta iz bolnice.

Kuhinja ustanove prati HACCP standarde, a prehrana je prilagođena zdravstvenom stanju i potrebama korisnika.

Također naša ustanova pruža i usluge pomoći u kući za starije osobe i osobe u potrebi u gradu Vukovaru i Borovu, što se odnosi na usluge:

dostava gotovog obroka
kućanski poslovi
održavanje osobne higijene
zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba