IVANA - Dom za starije
Trg slobode 10, 10342 Dubrava

IVANA - Dom za starije

Županija: Grad Zagreb i Zagrebačka « Natrag

Trg slobode 10, 10342 Dubrava

01/2726-455

098/310-029

Posjetite našu web stranicu

Facebook

Osnovni podaci
Osnivač: privatno
Ravnateljica: Danijela Fijala
Početak rada: 2001.
Broj ležaja: 66
Tip smještaja
Jednokrevetne sobe Dvokrevetne sobe Trokrevetne sobe Apartmani Stacionar/jedinica pojačane njege
Oblik smještaja
Trajni Privremeni i povremeni Dnevni boravak u domu Probno stanovanje
Skrb i njega
Skrb o pokretnim osobama:
Skrb o nepokretnim osobama:
Skrb o psihički bolesnim osobama:
Skrb o osobama s demencijom/Alzheimerom:
Palijativna skrb:
Opremljenost i usluge doma
Opremljenost soba
O domu

O domu za starije i nemoćne osobe IVANA
Dom za starije i nemoćne osobe “IVANA” smješten je u mirnom mjestu Dubrava kraj Vrbovca, udaljenom samo 50 km od Zagreba. Dom je osnovan 2001.g. sa ciljem pružanja visokokvalitetne skrbi starijim i nemoćnim osobama te njihovim potpunim zbrinjavanjem, te je priznat od strane Ministarstava zdravstva i socijalne skrbi. Dom se proteže na 2.000 m² i omogućava smještaj 66 korisnika u 12 apartmana i 20 soba.

Najsuvremenije opremljeni apartmani raspolažu:visokokvalitetno uređenim sobama pogodnim za stanovanje dviju osoba,vlastitom visokofunkcionalnom kupaonicom i toaletom prilagođenim teže pokretnim i nepokretnim osobama, hodnikom i garderobom,dnevnim boravkom i kuhinjom (u Exclusiveapartmanima). Apartmanske sobe opremljene su: vrhunskim bolničkim krevetima, LCD televizorima za svaki krevet, telefonom i internetom,  signalizacijskim zvonima, te drugim popratnim namještajem (noćnim ormarićima, komodama, stolom i stolicama).

Sobe (jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne) su polivalentne namjene, prilagođene smještaju pokretnih, teže pokretnih i nepokretnih osoba, opremljene su svim potrebnim sadržajima: krevet, ormar, komoda, noćni ormarić, lampe, stol, stolice, signalizacijsko zvono, televizor i telefon, a u stacionarnom dijelu ustanove i dodatnom medicinskom opremom.

Ustanova je opremljena dizalom za pokretne i nepokretne osobe, ambulantom, blagovaonicom i dnevnim boravkom. Kuhinja ustanove prati HACCP standarde, a prehrana je prilagođena zdravstvenom stanju i potrebama korisnika s mogućnošću izbora više vrsta menija.

Korisnicima je osigurana kontinuirana medicinska skrb uz 24-satno praćenje zdravstvenog stanja, vrhunska njega (pomoć pri oblačenju, kupanju, hranjenju i sl.), svakodnevne fizikalne vježbe i med.masaža, vizita liječnika opće prakse i psihijatra, pranje osobnog i posteljnog rublja, redovito čišćenje soba, dolazak svećenika, pedikera i frizera.

Slobodno vrijeme korisnika organizirano je kroz svakodnevnu radnu i fizikalnu terapiju, te različite društvene i rekreativne aktivnosti. Osiguran je prostor za boravak na otvorenom (dvorište, šetnica, restoran s terasom) i svečano uređena sala za različita društvena događanja. Ustanova tijekom godine organizira izlete i ljetovanja.

Zadovoljstvo naših korisnika nam je najvažnije, u tu svrhu zaposlili smo nadasve ljubazno stručno i kvalificirano osoblje: medicinske sestare/ medicinske tehničare, njegovateljice, fizioterapeuta i socijalnog radnika, te pomoćno osoblje koje je uvijek spremno pomoći i pružiti vrhunsku uslugu.

Odaberite samo najbolje za sebe i svoje najmilije!