IVANEC - Dom za starije
Ivana Kukuljevića Sakcinskog 8, 42240 Ivanec

IVANEC - Dom za starije

Županija: Varaždinska « Natrag

Ivana Kukuljevića Sakcinskog 8, 42240 Ivanec

042/770 670

091/1232420

Posjetite našu web stranicu

Osnovni podaci
Osnivač: Caritas Varaždinske biskupije
Ravnatelj: Tomislav Jalšovec
Početak rada: 2001.
Broj ležaja: 118
Tip smještaja
Jednokrevetne sobe Dvokrevetne sobe Trokrevetne sobe Apartmani Stacionar/jedinica pojačane njege
Oblik smještaja
Trajni
Skrb i njega
Skrb o pokretnim osobama:
Skrb o nepokretnim osobama:
Skrb o psihički bolesnim osobama:
Skrb o osobama s demencijom/Alzheimerom:
Palijativna skrb:
Opremljenost i usluge doma
Zajedničke prostorije Dvorište/vrt Lift Knjižnica Fizioterapeut
Opremljenost soba
O domu

Ustanova je osnovana 2001. g. Vizija ustanove je skrb o starim i nemoćnim osobama na dostojanstven, human, evanđeoski način – omogućiti radosnu starost. Misija je starim i nemoćnim osobama osigurati profesionalnu zdravstvenu i opću njegu, osigurati im primjerenu prehranu sukladno nutricionističkim i zdravstvenim zahtjevima, te omogućiti im široki spektar radno okupacionih aktivnosti radi što kvalitetnijeg provođenja vremena.

Uprava Caritasova doma za starije i nemoćne osobe “Sv. Ivan Krstitelj” Ivanec, opredijelila se za uvođenje i primjenu sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2015, kako bi korisnicima omogućila i osigurala ostvarenje njihovih želja i potreba na profesionalnoj razini.

Da bi to ostvarili, našim korisnicima nudimo profesionalnu zdravstvenu njegu, medicinsku pomoć i brinemo o svim njihovim željama i potrebama. Dom za svoje korisnike, između ostalog, pruža djelatnost socijalne skrbi kao i široki spektar aktivnosti u provođenju slobodnog vremena, a u svrhu podizanja kvalitete života u starijoj životnoj dobi. Stalnim kontaktima sa obitelji korisnika težimo prepoznavanju i ispunjavanju njihovih zahtjeva u skladu sa dostupnim resursima. Kao poslodavcu neizmjerno nam je važno zadovoljstvo svih naših radnika i ugodna radna okolina, u kojoj djelujemo timski, te brinemo o njihovom stalnom usavršavanju i kompetencijama. Politika kvalitete usmjerena je na težnju da sve najbolje stručne spoznaje, mogućnosti i dometi budu primjenjeni prema našim korisnicima, u okvirima kategorije naše ustanove. Kako bi našim korisnicima i radnicima osigurali sigurnu prehranu u našoj kuhinji, primjenjujemo dobru higijensku i dobru proizvođačku praksu, kao temelj uspostavljenom HACCP sustavu, kojim osiguravamo zdravstvenu ispravnost hrane u ustanovi. Dom nastoji biti aktivan član lokalne zajednice konstruktivno surađujući s brojnim vladinim i nevladinim, obrazovnim, kulturnim, sportskim, zdravstvenim i nadasve vjerskim udrugama, te medijima koji prate domske aktivnosti i informiraju javnost kako bi ustanova bila što bolje prihvaćena u zajednici.