PRPIĆ - Obiteljski dom za starije
Škrinjari 48, 48214 Sveti Ivan Žabno

PRPIĆ - Obiteljski dom za starije

Županija: Koprivničko-križevačka « Natrag

Škrinjari 48, 48214 Sveti Ivan Žabno

048/851-094

091/1851-565

Posjetite našu web stranicu

Facebook

Osnovni podaci
Osnivač: privatno
Predstavnica doma: Branka Prpić
Početak rada: 2005.
Broj ležaja: 20
Tip smještaja
Jednokrevetne sobe Dvokrevetne sobe Trokrevetne sobe
Oblik smještaja
Trajni Privremeni i povremeni Dnevni boravak u domu Probno stanovanje
Skrb i njega
Skrb o pokretnim osobama:
Skrb o nepokretnim osobama:
Skrb o psihički bolesnim osobama:
Skrb o osobama s demencijom/Alzheimerom: Na upit
Palijativna skrb:
Opremljenost i usluge doma
Opremljenost soba
O domu

Obiteljski dom Prpić osnovan je 2005.godine, te je nastavio dugogodišnju tradiciju udomiteljstva.
Štičenicima je na raspolaganju 350m2 doma u vidu dnevnog boravka, jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba, te terasa za dnevna druženja i velikog lijepo uređenog parka, cvijetnjaka, voćnjaka i povrtnjaka.

Dom se nalazi u lijepom prirodnom okruženju, te je vrlo dobro prometno povezan sa Zagrebom i Bjelovarom. Za sve koji vole prirodu, uživanje u cvijeću i lijepom okolišu- ovo je idealno mjesto za život.
Stručno educirano osoblje pod vodstvom vlasnice, klinički educirane medicinske sestre Branke Prpić pruža svojim štičenicima zdravstvenu skrb i njegu prilagođenu njihovim potrebama.
Korisnicima svakodnevno kroz 24 sata pružamo kvalitetnu zdravstvenu njegu i skrb koju provodimo sa timom: 4 njegovateljice, 1 srednjom i 1 višom medicinskom sestrom te redovitu kontrolu svih vitalnih funkcija: vađenje krvi, uzimanje uzoraka urina, te kontrolu ostalih izlučevina po preporuci liječnika.
Liječnički nadzor osiguran je u suradnji sa spec.ordinacijom opće medicine dr.Željka Bakara i dr.Drine Podobnik.

Po med.indikaciji korisnicima osiguravamo ispitivanje sluha i preglede spec.ortopeda u Domu, a po potrebi i odvoz na spec. preglede i kontrole u nadležne zdrav.ustanove.

Visoki standardi zdravstvene njege i skrbi posvećuju se svim štićenicima ovisno o njihovim potrebama, a posebno osobama oštećenog zdravstvenog stanja, te im se tako omogućava oporavak i rehabilitacija.

Osposobljeni smo pružiti visoki stupanj zdravstvene njege i skrbi, organizirano kroz 24-satnu med.skrb i njegu.

Prehrana korisnika koncipirana je po preporuci liječnika, kvalitetnim namirnicama iz domaćeg kontroliranog uzgoja po HACCP sustavu.

Za štičenike se organiziraju razne eko radionice, grupne i individualne vježbe fizioterapeuta, posjete svećenika i svete mise, u suradnji sa školom i njihovim učenicima organiziramo prigodne priredbe u kojima naši štičenici posebno uživaju.

U sklopu doma nalazi se i salon za njegu i održavanje tijela u kojem je korisnicima na raspolaganju medicinska, opuštajuća i relaxirajuća masaža.