SENIOR CARE - Dom za starije
Ulica Franje Tuđmana 1, 48260 Križevci

SENIOR CARE - Dom za starije

Županija: Koprivničko-križevačka « Natrag

Ulica Franje Tuđmana 1, 48260 Križevci

048/617-705

091/6542-859 - ravnateljica

Posjetite našu web stranicu

Facebook

Osnovni podaci
Osnivač: privatno
Ravnatelj: Filip Gelo, v.d. ravnatelja
Početak rada: 2014.
Broj ležaja: 100
Tip smještaja
Jednokrevetne sobe Dvokrevetne sobe Trokrevetne sobe Stacionar/jedinica pojačane njege
Oblik smještaja
Trajni Privremeni i povremeni Dnevni boravak u domu Probno stanovanje
Skrb i njega
Skrb o pokretnim osobama:
Skrb o nepokretnim osobama:
Skrb o psihički bolesnim osobama:
Skrb o osobama s demencijom/Alzheimerom:
Palijativna skrb:
Opremljenost i usluge doma
Opremljenost soba
O domu

Novo – otvorena posebna stambena jedinica za smještaj osoba oboljelih od Alzheimera i drugih demencija. Vrhunska usluga – ugodan ambijent – pristupačna cijena.

Dom Senior Care, sv. Marko Križevčanin novootvorena je ustanova za zbinjavanje osoba treće životne dobi. U moderno opremljenom Domu, u okviru stalnog smještaja, korisnici imaju pristup vrhunskoj medicinskoj skrbi i nadzoru stručnog osoblja. Dom je namijenjen i osobama koje svoju starost žele provesti u poticajnoj prijateljskoj atmosferi i uz bogato ispunjeno slobodno vrijeme.

Dom je smješten na mirnoj lokaciji, u samom centru grada Križevaca, svega nekoliko minuta hoda udaljen od glavnog gradskog trga. Blizina i dostupnost gradskih sadržaja osigurava aktivno sudjelovanje u životu grada i čini naše korisnike vitalnim dijelom zajednice.

Pružamo cjelovitu skrb koja uključuje uslugu stanovanja, brigu o prehrani, održavanje osobne higijene, brigu o zdravlju, nadzor medicinskog osoblja, održavanje životnog prostora, te organizaciju radnih aktivnosti i slobodnog vremena. Dom je u potpunosti prilagođen potrebama osoba treće životne dobi. Uzimajući u obzir teškoće u kretanju starijih osoba, cijela je ustanova građena u jednoj razini, bez liftova, stepenica i prepreka koje bi na bilo koji način otežavale kretanje.

Sobe su udobne i prostrane, opremljene tv-om, sustavom za dojavu u slučaju hitnosti i internetskim priključkom. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu, te izlaz na dvorišni prostor. Kreveti su opremljeni ortopedskim madracima.

Dom nudi pristup raznim sadržajima, u njemu se nalazi kafić, trgovina medicinskom opremom, čitaonica, čajne kuhinje, prostor za fizikalnu terapiju, ustanova za medicinu rada, frizerski i salon za pedikuru u sklopu ustanove.

Posebnost Doma je i usluga palijativne skrbi, prilagođena korisnicima kojima je potreban intenzivan nadzor i pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Odjel je opremljen modernom medicinskom opremom i aparatima, a korisnicima je na raspolaganju kompletna medicinska skrb, usluga fizikalne terapije i rehabilitacije. Skrbimo i za pacijente na respiratorima, kao i za pacijente kojima je potrebna privremena ili trajna rehabilitacija nakon otpusta iz bolnice.