STEPINČEV DOM - Dom za starije
Cugovec 170 , 10345 Gradec

STEPINČEV DOM - Dom za starije

Županija: Grad Zagreb i Zagrebačka « Natrag

Cugovec 170 , 10345 Gradec

01/2726-609, 01/2362-480

099/2548-124, 098/1617-551

Posjetite našu web stranicu

Facebook

Osnovni podaci
Osnivač: Kongregacija sestara svetog Franje
Voditeljica doma: Mia Liker
Početak rada: 2011.
Broj ležaja: 45
Tip smještaja
Jednokrevetne sobe Dvokrevetne sobe Trokrevetne sobe Stacionar/jedinica pojačane njege
Oblik smještaja
Trajni Privremeni i povremeni
Skrb i njega
Skrb o pokretnim osobama:
Skrb o nepokretnim osobama:
Skrb o psihički bolesnim osobama:
Skrb o osobama s demencijom/Alzheimerom:
Palijativna skrb:
Opremljenost i usluge doma
Opremljenost soba
O domu

Stepinčev dom nalazi se u malenom selu Cugovec, nedaleko Gradeca. Svega je desetak kilometara udaljen od Vrbovca, a četrdesetak od Zagreba. Stepinčev dom vodi Kongregacija sestara svetog Franje koja je iz Njemačke u Hrvatsku došla sa željom da izgradi dom posvećen upravo Blaženom Alojziju Stepincu u kojem će moći skrbiti o duhovnim i tjelesnim potrebama starijih i nemoćnih osoba te im na taj način pokušati povećati kvalitetu života i osigurati dostojanstvenu starost.  Kongregacija sestara Svetog Franje, Samostan Majke Božje, djeluje u Cugovcu od 2006. god., a Stepinčev dom započeo je s radom krajem 2011. god..

Stepinčev dom smješten je na malenoj uzvisini, a okružen je zelenilom, cvijećem i drvećem uređenom stazom. Nudi smještaj pokretnim, teže pokretnim i nepokretnim osobama u arhitektonski prilagođenom prostoru.  Smještajni kapacitet je 45 korisnika. Iza Stepinčevog doma u sklopu kojeg je i kapela blaženog Alojzija Stepinca u kojoj se svakodnevno služi sv. misa, nalazi se prostor za šetnju i boravak na otvorenom. Osim brige za zdravlje i svakodnevne potrebe korisnika te palijativne skrbi, dom pruža i dušobrižničku skrb te nudi razne aktivnosti kojima korisnici mogu sadržajno ispuniti svoje vrijeme.

Sobe su opremljene funkcionalno prema europskim standardima i prilagođene potrebama korisnika (viševrsni hidraulični kreveti, antidekubitalni madraci, ormarići sa stolićima za hranjenje te vlastita anatomski prilagođena kupaonica). Velika kupaonica je opremljena sjedećim i ležećim lifterom. Dom ima i prostrano dizalo, vlastitu peglaonicu i praonicu rublja te mrtvačnicu. Stepinčev dom ima modernu i prema europskim standardima opremljenu kuhinju te svakodnevno korisnicima nudi obroke i međuobroke spravljene prema propisanim standardima, potrebama i preporuci liječnika. O korisnicima se profesionalno brine stručno osoblje (socijalna radnica – radni terapeut, medicinske sestre, fizioterapeut, njegovatelji, tehničko i pomoćno osoblje). U Stepinčev dom jednom tjedno, a po potrebi i češće, dolazi liječnik primarne zdravstvene zaštite, a prema potrebi savjetujemo se i s drugim liječnicima specijalistima. U slučaju zdravstvene potrebe korisnike se odvozi u bolnice.

Stalo nam je da svaki naš korisnik živi ispunjen i dostojanstven  život! To nam je misao vodilja!

Za sve detaljnije informacije stojimo Vam na raspolaganju!
Obratite nam se s povjerenjem!