SVETI POLIKARP - Dom za starije
K. Pizona 2 , 52100 Pula

SVETI POLIKARP - Dom za starije

Županija: Istarska « Natrag

K. Pizona 2 , 52100 Pula

052/390-200, 095/344-00-33

091/4000-798, 091/3667-505

Osnovni podaci
Osnivač: privatno
Ravnateljica: Martina Milanović-Kliman
Početak rada: 2000.
Broj ležaja: 70
Tip smještaja
Jednokrevetne sobe Dvokrevetne sobe Trokrevetne sobe Apartmani Stacionar/jedinica pojačane njege
Oblik smještaja
Trajni Privremeni
Skrb i njega
Skrb o pokretnim osobama:
Skrb o nepokretnim osobama:
Skrb o psihički bolesnim osobama:
Skrb o osobama s demencijom/Alzheimerom:
Palijativna skrb:
Opremljenost i usluge doma
Opremljenost soba
O domu

Dom za starije i nemoćne Sv.Polikarp temelji se i razvija na načelima zajedništva, međusobnog uvažavanja, profesionalne skrbi i prijateljstva, čime su stvoreni  uvjeti da se svaki naš korisnik dolaskom u Dom osjeća kao da dolazi u svoju  novu obitelj, koja će se posebno pobrinuti da u trenucima kad mu je potrebna pomoć, bilo zbog bolesti, bilo zbog smanjenih aktivnosti njegove potrebe, želje i nade u potpunosti budu zadovoljene.

Otvoreni smo tip doma,te smo u mogućnosti brinuti o aktivnim i pokretnim korisnicima za koje smo uvijek tu, da im ispunimo vrijeme druženjem, razgovorom i podrškom kada je to potrebno, a posebna briga i pozornost usmjerena je na mogućnost smještaja potpuno nepokretnih osoba,čije zdravstveno stanje zahtjeva poseban tretman.

Posebno smo ponosi i ističemo da je našim korisnicima 24 sata na usluzi tim stručnih zdravstvenih radnika, njegovatelja, zatim  fizioterapeuti, radni terapeut, socijalni radnik, liječnik obiteljske medicine,psihijatar. Korisnicima se nadalje nudi izvrsna usluga prehrane, kreirane od strane stručne osobe našeg nutricioniste posebice prilagođena prema potrebama pojedinog korisnika, i kao takva, naša je kuhinja u sustavu HACCP-a, pomažemo i osobama koje su zainteresirane za duhovnu skrb korisnika. U sklopu naše Ustanove nalazi se Kapela sa svakodnevnim jutarnjim Misama. U služenju starijim osobama pomažu nam časne sestre Milosrdnog Isusa.

Osim skrbi i njege za starije osobe koje su pokretne ,odnosno djelomično pokretne, naš stručni kadar uvelike se specijalizirao u pružanju palijativne, stacionarne skrbi, odnosno brige  za teže i teško bolesne, nepokretne osobe, te je vrijedno spomena da smo jedina ustanova na području Istre  koja je u mogućnosti pružiti takav zahtjevan način skrbi  i njege potrebitima.

Nadalje, za naše aktivnije i pokretne korisnike koristimo sve prigodne načine da se njihovo vrijeme ispuni kreativno i aktivno. U svrhu animacije i razonode korisnika u posjetu nam dolaze razne udruge, volonteri, priređuju se priredbe i nastupi kojima se trudimo uljepšati i ispuniti vrijeme naših korisnika.

Kapacitet našeg Doma je 70 mjesta. Smještajni kapacitet sastoji se od stacionarnog dijela i stambenog dijela koji zajedno obuhvaćaju 64 mjesta, te posebno dva apartmana opremljena i namijenjena smještaju osoba koje uz mogućnost da u velikom dijelu samostalno funkcioniraju i zadovoljavaju svoje potrebe, žele biti u društvu svoje generacije.

U okviru navedenog Doma organizirana je i dostava obroka u kućanstva, a osim te mogućnosti djelatnost Doma proširena je i na pružanje pomoći i njege u kući.

Naša je temeljna zadaća da svaki naš korisnik bude zadovoljan. Skrb i njega svakog korisnika u rukama su našeg  ljubaznog i stručnog osoblja.

Vi ste naša briga, ovdje smo za Vas, da Vam pružimo pomoć i podršku kada se za to pojavi potreba!